BİZE ULAŞIN iletişim
Pzt - Cum: 07:00 - 21:00
Cumartesi 09:00 / 14:00
0507 260 18 41
Mobile
Alsancak Mahallesi, 1403. Sk. No:8, 35220 Konak/İzmir

Bedenin seninle konuşuyor

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Bedeninin sesini Uzm. Psikolog Merve OTÇEKEN yorumuyla duymak ister misin?

 Benimle tatlı talı konuş. Hücrelerim seni duyuyor ve ne söylersen ona inanıyor. Kelimelerini benden başlayarak özenle seç. Neyi en çok seviyorsan şu hayatta ona sarfettiğin şevkati göstermeni istiyorum. İhtiyaçlarımı sana çeşit çeşit yollarla duyurmaya gayret ederim. Sinyal verir beklerim. uzun süre duyulmazsam 'hastalık,yorgunluk,gerginlik' gibi çıkar sesim. Hiç de sevmem hasta olamayı pırıl pırıl dinamik enerjik olmayı ve dengeyi severim oysa. Olsun, bugün ilk gün olsun. 

Önce bak bakalım, ne aralıkta acıkıyorum? Ne yiyince mutlu, huzurlu oluyorum. Neler yemek yahut yememek yaşama sevincimi arttırım varlığımızı hafifletiyor? Ne kadar uyumak beni mutlu ediyor, yakından bakar mısın? Kaç saat ( 5-8 saat) hangi saat aralığı (22.00-06.00, 01.00 ve devamı gibi mi)?

Sana ipucu, bunu şöyle ölçebilirsin; ne zaman yataktan dengeli bir hızda çıkabildiğime bakabilirsin. Bazı dönemler ihtiyacım değişebilir, bu bilgiyi de dikkate al olur mu?

Beni yeterince dinlendirmeni isterim. Çalıştığımdan daha fazla dinlenmeye, geri çekilip sarz etmene ihtiyacım var. Zaman zaman da sessizliğe ve tertemiz beslenmeye ihtiyacım var. Hem dinlenme hem de arınma fırsatı sunacak. Sürekli çalışınca yıpranıyorum. Ve biliyor musun? Yemekleri sindirmek için çok emek ve zaman kullanıyorum. Bu zamanı acaba başka organlarımı tazelemeye ayırmak ister misin? Bana sindirimi kolay hücrelerimi besleyecek paketlenmemiş hafif yiyecekler verirsen bak gör nasılda tazeliyorum tüm parçalarımı. O zaman nasıl da enerjik hissedip yepyeni ve yaratıcı fikirler üretmene, esnek düşünmene yardım edebilirim inanamazsın. Yahut inanırsın çünkü bilirsin hep böyle yaşatıyor da olabilirsin. 

Bir de biliyor musun? Ben sana emanetim. Emanet olana saygı, Koruma ve özen gerekir diye öğrendim. Geçici bir kıyafet diyenlerde var bana. Dışıma gösterdiğin özeni içime yönlendiresin. Her ikisi aynı anda olabilir. İçten dışa güzelliğe inanırım ben. Sen bana şifa ve aşk yönlendirdikçe açılırım sevgiyle. Ulaştırırım seni sevdiklerine. 

Güven duyup sevdiklerime sıkıca sarılmayı severim. Sarılınca rahatlayıp gevşerim. Daha kolaylaşır hayatın sorumluluları. Daha net görürüm önümü atacağım adımları. Benzer ruh hallerine sahip canlarla buluştur beni. Arada ayrışıp 'kendimle' buluşayım. Farklılıklar beni zenginleştirir, deneyimlet. Göster. Savunmaya geçmeyi pek sevmem savaş var zannederim. Tatlı tatlı deneyimlet. Anlatki duvarlarımı indireyim. Verdiğim sinyalleri doğru okuyabilmeni çok isterim. Bazen ben su içmek isterken sen acıktığımı düşünüyorsun ve hemen yemek veriyorsun. Yahut yalnızca nefes alıp vermeye yeterli vakit ayırmanı hatırlatmak üzere içeriye büzüyor ve daraltıyorum. Görmeni ve beni havayla buluşturmanı istiyorum yalnızca. Ben hatırlatmadan hatırlamanı istesem? Alarm kuruyorsun pek çok şeye, biliyorum. Keşke şöyle 40 -45 dk. da bir çalan 'nefes molalarımız' olsa da çocuklar gibi şen bahçeye koşsak beraber. Alsak şöyle karından göğse doğru üç derin nefes.Aspirin niyetine. Ne dersin? 

Minik hatırlatmalarımı duyma ve uygulama niyetin için teşekkür ederim. Seni seviyorum. Bana sunduklarını sana kat be kat enerji, coşku ve üretkenlik olarak geri döndüreceğime tüm kalbimle inandığın için teşekkür ederim. 

İÇİM DIŞIM BİR

Yazar: Uzman Psikolog Merve OTÇEKEN 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

youtube/syenah

 

logo1.png
Enercix Sport Studio Alsancak
Sağlıklı Yaşam Merkezi
Alsancak Mahallesi, 1403. Sk. No:8, 35220 Konak/İzmir
0507 260 18 41
bilgi@enercixstudio.com

JE FaceBook FanBox

© Copyright 2024 Enercix Wellness Studio. Tüm Hakları Saklıdır.

GuneyDesign Web Studio